Jeg har vært så heldig at jeg har fått lov til å prøve meg som flyver! Her er historien om da jeg prøvde å fly under en bro i New York. Nesten helt på ordentlig.

– Fy søren, så tøft! ropte jeg.

Jeg hadde tatt turen til Tønsberg for å prøve meg som pilot. Der finnes nemlig en av Norges råeste flysimulatorer – et «spill» så realistisk at man fort glemmer at det ikke er virkelig.

– Hallo og velkommen, sa Karl I. Kristoffersen. Det er han som har bygget simulatoren.

– Er du klar for å prøve deg?

– Gjett om! Veldig, veldig klar, sa jeg.

Vil du prøve deg som pilot?
Vinn 1 time hos SimuFlying.no eller bestill time til redusert pris.

Karl viste vei inn i en svær, hvit kloss. Der inne befant flycockpiten seg, og den er faktisk helt ekte. Karl kjøpte den fra det amerikanske flyselskapet United Airlines for noen år siden, for å få fram den rette følelsen. Og det fikk han.

– Ser her ja, sa jeg, og smilte fra øre til øre.

TakeoffredDSC_1729b

Etter at Karl hadde forklart meg litt om hva jeg skulle gjøre, kunne jeg endelig begynne. Jeg styrte spakene, akkurat som man gjør det i et ordentlig fly, mens Karl passet på.

Så fort jeg hadde funnet rullebanen, økte pulsen betraktelig.

– Det her jo helt drøyt, da, sa jeg, og lo litt nervøst.

Idet flyet satte opp farten bortover rullebanen, merket vi det godt i cockpiten. Karl har nemlig installert en bevegelsesfunksjon på simulatoren, slik at det føles som om den rister og beveger seg selv om den ikke gjør det! Det føltes helt ekte!

Da farten ble stor nok, ga Karl beskjed om at jeg skulle ta av.

– Oioioi, lo jeg idet flyet lettet.

Så var jeg i lufta. Jeg klarte ikke å gjøre annet enn å le. Det var så gøy! Jeg har spilt mye spill opp igjennom, men dette tok kaka.

Artikkelen fortsetter etter videoen.

Under brua!

Under meg så jeg New York, med skyskrapere, elver og bruer, akkurat som om jeg satt i et ekte fly. Tanken om å forsøke noe halsbrekkende, slo meg. Hva med å fly under en bru?

Jeg lot ikke tanken gå fra meg og peilet meg inn på en bru i fjerne. Så lot jeg flyet dale nedover mot vannoverflaten. Skyskraperne så etter hvert betraktelig høyere ut.

– Nå er vi så lavt som overhodet mulig! ropte jeg, litt nervøst.

– Nei, jeg kommer meg vel ikke under den brua der? Jo visst gjør jeg det! jublet jeg, før det gikk opp for meg at jeg måtte være rask med å få flyet opp i lufta igjen.

Det gikk.

Takk til Karl I. Kristoffersen som lot meg prøve simulatoren hans!

Takk til Karl I. Kristoffersen som lot meg prøve simulatoren hans!

Da vi var vel nede på jorda igjen (selv om vi hadde vært det hele tiden), var jeg veldig gira. Dette var jo helt sinnssykt! Jeg hadde fått fly Boeing 737-800, og det var helt amazing å kunne leke seg i luftrommet over New York. Helt rått. Og vi overlevde, utrolig nok!